Ingvild og Trond

Ingvild og Trond

Sunday, April 12, 2015

Transport

Vi regner med at de fleste har ordnet seg transport til Sunnmøre og Valldal-området. Vi har valgt å ikke organisere noe felles transport fra Ålesund/Vigra, da gjestene vil ankomme på forskjellig tidspunkt.

Men dere er hjertelig velkommen til å skrive en kommentar til dette innlegget dersom man har ledig plass i bilen/leiebilen fra Ålesund og inn til Valldal. Da kan de som ikke har ordnet seg transport enda, kanskje ha mulighet til å sitte på.

Dersom du kommer kjørende 

fra Ålesund:

Fra Vigra til Juvet

Fra Liabygda Kyrkje til Juvet
Fra Ålesund følger du E39/E136 til du kommer til Sjøholt. Der tar du av til høyre inn på Riksvei 650 mot Stordal/Geiranger. Etter at du har kjørt ca 3 mil ser du Liabygda Kyrkje på din venstre hånd. Videre kjører du gjennom 3 tuneller før du kommer til Linge der Refnæshytta ligger. Videre kommer du inn mot Valldal sentrum der Fjellro turisthotell befinner seg. I Valldal sentrum tar du av mot venstre og følger Riksvei 63 i 15 km til du kommer til Gudbrandsjuvet. Gudbrandsjuvet er en kjent turistattraksjon, men ikke hovedattraksjonen for denne helga. Så du må ikke la deg lure til å tro du skal stoppe her. For midt ved parkeringsplassen går det en liten avstikker inn mot venstre med skilt mot Juvet. Her vil det kanskje henge noen ballonger eller lignenede. Kjør inn på denne veien og frem til du ser Juvet Landskapshotell.  Du har nå endelig ankommet vårt bryllup!!

Gudbrandsjuvet - ikke la deg lure til å stoppe her..



OBS! Det er ikke plass til at folk parkerer på selve gårdsplassen, det er parkering enten før man kommer til Juvet, eller langs grusveien forbi Juvet.







PS: Vi vet at de fleste sikkert har GPS etc, men vi bare synes det er så gøy å leke turistguider...

Dersom du kommer kjørende fra Oslo:

Alternativ 1:
Hovedruten fra Oslo går via Dombås, nesten til Åndalsnes der man tar av over Trollstigen og ned til Juvet. Trollstigen er vinterstengt, men pleier å åpne i midten av mai. Så sjekk ut at denne veien er åpen. Denne ruten er ca 480 km lang, og man bruker rundt 6 timer og 30 min. Dersom Trollstigen ikke er åpen, må man kjøre videre fra Åndalsnes til Sjøholt og følge beskrivelsen over til du kommer til Juvet.

Alternativ rute fra Oslo:
Alternativ rute går via Geiranger. Du kjører da av ved Otta, via Lom til Geiranger. Sjekk at fjellovergangen til Geiranger er åpen. Fra Geiranger kjører du til Eidsdal og tar ferga over til Linge. Derfra følger du beskrivelsen over. Denne ruten er 500 km lang, men tar en god del lenger tid grunnet ferge og smalere veier. Men den er nok minst like fin som alternativ 1. Man må beregne minst 8 timer.

 

Transport fra Juvet til Kragebakk/Fjellro:

Vi kommer ikke til å organisere felles transport natt til søndag, men vi har snakket med Valldal taxi som gjerne vil frakte deg trygt til Kragebakk eller Fjellro. Telefonnummer til Valldal taxi:
Telefon   70 25 76 03
Mobiltelefon   971 22 475


No comments:

Post a Comment